Danas je u Mostaru održan sastanak izaslanstva Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD-a). Stranačka izaslanstva predvodili su predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Nakon održanog sastanka predsjednici HDZ-a BiH i SNSD-a dr. Dragan Čović i Milorad Dodik kazali su medijim kako nastavljaju uspješnu suradnju i partnerstvo te da će rješavati ‘teška’ pitanja koja su važna i za jedne i druge.

Čović je u izjavi medijima kazao kako je Dodika upoznao s dosadašnjim razgovorima i onome što je dogovoreno s drugim strankama iz FBiH.

Naglasio je kako su dogovarali i aktivnosti koje će osnažiti njihovo partnerstvo u narednom razdoblju. Do kraja godine želimo imati Vladu FBiH, kao i na svim nižim razinama, dodao je predsjednik Čović.

Dodik je istaknuo kako je tema sastanka bila postizborna situacija u BiH na svim razinama vlasti.

I on je također ponovio da će nastaviti raditi na uspješnoj suradnji s HDZ-om i da s tom strankom potvrđuju partnerstvo te rješavaju teška pitanja koja su važna i iza jedne i druge.

„Pokušat ćemo deblokirati sve procese koji su bili zamrznuti“, naglasio je Dodik.