Osnovna škola “Lepenica” 18. studenog 2022. godine ponosno slavi svoj 122. rođendan.

Škola u Lepenici počela je s radom 1900. godine kao 4-razredna osnovna škola i kao takva radila je sve do 1956. godine kada je prerasla u 8-razrednu osnovnu školu. Škola je u svojoj bogatoj povijesti oduvijek bila mjesto okupljanja i održavanja raznih kulturnih, obrazovnih, športskih i drugih događanja, a njeni djelatnici nositelji i inicijatori tih događanja.

Danas su učenici sportskim aktivnostima proslavili rođendan svoje škole, održano je natjecanje u nekoliko sportskih i zabavnih disciplina. Tako su učenici imali priliku pokazati sposobnosti na poligonu, u potezanju konopa, skakanju u vrećama, odbojci i ostalom. Nositelji sportskih aktivnosti bile su učiteljice razredne nastave i nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture Marko Lucić.

Ravnatelj škole Vladimir Čolić zahvalio se učenicima i djelatnicima na doprinosu u radu škole, uputio je čestitke povodom Dana škole i čestitao najuspješnijim natjecateljima uz poruku da je cilj današnjeg natjecanja isključivo ugodno druženje svih učenika.

Škola se zahvaljuje Borisu Mrnjavcu, predstavniku Udruge građana “Lepenica” i OO Mladeži HDZ BiH Kiseljak koji već nekoliko godina osiguravaju medalje i pehare za najuspješnije natjecatelje.

Svim sadašnjim i bivšim učenicima i djelatnicima OŠ “Lepenica” sretan Dan škole.