Na cestama u BiH prometuje se uz slabiji promet vozila, izuzev dionica u gradskim središtima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Vozače upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

Izdvajamo šire područje: Velike Kladuše, Tuzle, Doboja i Gračanice, kao i ceste u višim predjelima, kotlinama i uz riječne tokove. Na cestama u tim područjima kolnik je vlažan, pa savjetujemo oprezniju vožnju, uz obavezno držanje propisanog odstojanja između vozila.

Na magistralnoj cesti Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), zbog izvođenja neophodnih radova danas se obustavlja promet u terminima od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U tijeku su sanacioni radovi na dionici magistralne ceste M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrižja za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva prometuju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Zbog izvođenja radova na dionici magistralne ceste Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i blagdana dolazi do obustave prometa u terminima od 09 do 12:15 sati i od 13:15 do 15 sati.

Povremene polusatne obustave prometa zbog deminiranja terena aktualne su od 08 do 16 sati na magistralnoj cesti Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova prometuje se i na dionici autoceste A-1 Zenica sjever-Zenica jug.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.