Kolnik je pretežito mokar ili vlažan, a upozorava se na učestale odrone zemlje ili kamenja. Slabije magle ima na dionicama uz riječne tokove centralne i u višim predjelima sjeverne i sjeverozapadne Bosne.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), zbog izvođenja neophodnih radova danas se obustavlja promet u terminima od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

U ostalom periodu prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i blagdana dolazi do obustave prometa u terminima od 09 do 12.15 sati i od 13.15 do 15 sati.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktualne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca “Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

U tijeku su sanacijski radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrižja za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva prometuju usporeno, jednim trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Zbog radova na magistralnom putu Doboj-Maglaj (na dionici Poljice-Maglaj) svaki dan, osim nedjelje, prometuje se usporeno, jednim trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova prometuje se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz BIHAMK-a napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno, a apeliraju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.