Izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, predvođeno zamjenikom ministra obrane BiH Mijom Krešićem, zapovjednikom Zapovjedništva za potporu OS BiH general-bojnikom Markom Stojčićem i zapovjednikom 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH brigadirom Martinom Pažinom danas je, u povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana, na groblju Sveti Josip u Sarajevu položilo vijence i upalilo svijeće poginulim i nestalim braniteljima Hrvatskoga vijeća obrane (HVO).

Polaganju vijenaca su nazočili i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić, vojni izaslanik RH u BiH brigadir Davor Kiralj te ostali predstavnici MO i OS BiH, djelatnici više razina vlasti BiH, kao i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Glavni kapelan Oružanih snaga BiH don Željko Čuturić izmolio je opijelo za duše pokojnih branitelja. Nakon polaganja vijenaca i molitve za umrle, izaslanstva su nazočila i misi zadužnici u sjemenišnoj Crkvi Svetog Ćirila i Metoda.

U razdoblju od 26. listopada do 2. studenog ove godine, pripadnici Oružanih snaga BiH će obilježiti blagdane Svih svetih i Dušnog dana i na drugim spomen obilježjima u gradovima i vojarnama diljem Bosne i Hercegovine. U Kiseljaku će 28. listopada u 10 sati biti položeni vijenci kod Središnjeg spomen-obilježja, nakon čega će biti slavljena i sveta misa zadušnica u kapeli u krugu vojarne Mato Lučić Maturica. Vijence će položili predstavnici kulturnog i političkog života sa područja općine Kiseljak.

Na Dušni dan 2. studenog  u Fojnici, kod Središnjeg spomen-obilježja, bit će upriličena molitva i polaganje vijenaca u 13 sati.

Središnja svečanost bit će održana 31. listopada u Mostaru, na groblju „Masline“ i uz spomenik braniteljima pred Hrvatskim domom Herceg Stjepana Kosače te u Katedrali Marije Majke Crkve, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.