Redakciji Dnevnog avaza obratio se Šerif M. iz Srebrenika, nastanjen u Njemačkoj, koji je policiji u Srebreniku prijavio krađu 150.000 eura u gotovini.

Ovu svotu, kako je kazao, donio je iz Njemačke, čiji je državljanin, gdje s kćeri drži rent a car firmu. Šerif, koji je porijeklom iz Srebrenika, kaže da je taj novac donio u BiH da kupi stan u Srebreniku, gdje se ima namjeru vratiti, jer je sada u mirovini.

Razbojstvo se dogodilo u subotu. Iznio je podatke o, čini se, dobro isplaniranoj pljački koju su obavila trojica profesionalaca, za koje sumnja da su došli iz Crne Gore.

”Dogodilo se to u subotu, ali sam tek jučer prijavio policiji u Srebreniku. Davao sam izjavu četiri sata. Imam fotografiju auta kojim su došli, a koji je snimljen videonadzorom. I policija ima tu fotografiju”, kazao je.

15. 11. 2022. godine PU/PS Srebrenik je zaprimila prijavu od Š. M., rođen 1968. godine, iz Srebrenika, da je trima osobama, prema navodima iz svoje prijave, 12. 11, 2022. godine pod prijetnjom dao veću količinu novca, nakon čega su se osobe udaljile. O navedenom događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužitelj, a policijski službenici PU Srebrenik i Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju provjera navoda prijave i utvrđivanja činjeničnog stanja.