Blagoslovom adventskog vijenca i paljenjem prve adventske svijeće, te nastupom Lane & band-a  Kiseljak je večeras obilježio početak Adventa.

Na Trgu kneza Radoje u Kiseljaku, danas je u grijanom šatoru organiziran prijenos nogometne utakmice Hrvatska – Kanada. Nakon utakmice je upriličen blagoslov adventskog vijenca i upaljena je prva adventska svijeća, čime je obilježen kalendarski početak Adventa.

Načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić – Ramljak svečano je otvorio manifestaciju Advent u Kiseljaku. Organizatori manifestacija su Općina Kiseljak i Udruga mladih “KISS”.

Goste i uzvanike večeras zabavlja Lana & band.

Inače, ovogodišnja manifestacija Advent u Kiseljaku izazvala je veliku pozornost. Na Javni poziv za zakup kućica za izlaganje, prodaju i prezentaciju proizvoda i usluga na Adventu stigao je veliki broj ponuda, što dovoljno govori o zanimanju za manifestaciju.

Zabavni dio programa počeo je večeras 27. studenog i trajat će do nedjelje 18. prosinca.

Na Trgu je za najmlađe postavljeno i klizalište koje se može koristiti tijekom adventa.

Došašće ili advent je vrijeme pripreme za blagdan Božića. U zapadnom kršćanstvu, došašće počinje četiri nedjelje prije Božića. Najranije može početi 27. studenoga, a najkasnije 3. prosinca. Završava 24. prosinca na Badnjak.

Adventski vijenac s četiri svijeće simbolizira četiri nedjelje u došašću.

Kiseljak.info