Zbog povremene kiše prometuje se po vlažnom ili mokrom kolniku, a povećana je i opasnost od odrona. Na pojedinim dionicama upozorava se i na jak vjetar, a izdvajaju se  magistralni put Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar. Vidljivost je mjestimice smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, skreće se pažnja na puteve Priluka Glamoč-Mlinište i Livno-Kamensko.

Na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj svaki dan osim nedjelje i blagdana dolazi do obustava prometa od 09 do 12 :15 sati i od 13:15 do 15 sati.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktualne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

U tijeku su sanacijski radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrižja za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip). Vozila iz pravca Sarajeva prometuju jednim trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na ovoj dionici dosta je usporeno prometovanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova prometuje se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Konjic-Jablanica (most Paprasko), Jajce-Crna Rijeka (Orlovac) i Doboj-Maglaj (Poljice-Maglaj). Zbog redovitog servisiranja opreme u potputnjaku Oštrik, na dionici magistralnog puta Rajlovac-Vogošća, u noćnim satima (23-04 sati) prometuje se naizmjenično, jednim trakom.

Radovi na redovitom održavanju svjetlosne signalizacije izvode se na raskrižjima magistralnih puteva u Cazinu i Bosanskoj Krupi. Za vrijeme radova signalizacija je izvan funkcije, zbog čega savjetujemo pojačan oprez. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.