Vladika Grigorije objavo je na društvenim mrežama video u kojem priča o slučaju samoubojstva Mladena Dulića (22) iz Laktaša, koji je ismijavan prilikom razgovora za posao na jednoj benzinskoj crpki, zbog čega je, kako se sumnja, kasnije počinio samoubojstvo.

KUBAT AUTOMOBILE

Mladić iz Laktaša koji je imao samo 22 godine i koji se  htio zaposliti kako bi pomogao svojoj obitelji, oduzeo je sebi život zbog ismijavanja okoline i korisnika društvenih mreža.

– Njegovoj tragičnoj smrti prethodilo je naše ruganje, naš bezosjećaj na njegovu muku. Važno je da budemo puni osjećaja, suosjećanja i da nikada ne smijemo biti bezosjećajni, jer to može imati stravične posljedice – poručio je vladika pa dodao da krhkost nije znak slabosti, a osjetljivost nije mana.  – Mladen se nije ubio zbog svoje eventualne krhke prirode, već zbog naše surovosti i nemilosrdnosti – rekao je vladika.

Podsjetimo, Mladen Dulić je ismijavan i sniman kamerom tijekom prijavljivanja za posao, nakon čega je snimak objavljen na društvenim mrežama. Motiv samoubojstva nije poznat, ali šokirani korisnici društvenih mreža zahtijevaju da se ovaj slučaj u potpunosti istraži. Ova tragedija šorkirala je BiH i regiju. Iza Mladena su ostali otac Dragan, majka Biljana, sestra Dragana sa obitelji, baka Obrenka, ali i mnogobrojna rodbina i prijatelji.