Veći dio dana u BiH preovladavat će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Od večernjih sati naoblačenje sa sjevera će tijekom noći na nedjelju uvjetovati kišu u sjevernim područjima Bosne.

Caffe restaurant Kort Kiseljak

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U ranim jutarnjim satima kiša se očekuje u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab većinom zapadnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

Za ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini najavljuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.