Vidljivost je u jutarnjim satima mjestimično smanjena zbog magle, a izdvajamo dionice uz rijeke: Bosnu, Savu, Drinu i Lašvu.

Do 28. listopada za promet je zatvorena novoizgrađena dionica autoceste Tarčin-Ivan, a saobraćaj preusmjeren na magistralnu cestu M-17 Tarčin-Bradina.

U tijeku su sanacioni radovi na dionici magistralne ceste M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrižja za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip). Vozila iz pravca Sarajeva prometuju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno prometovanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Na magistralnoj cesti Žitomislići-Počitelj svaki dan osim nedjelje i blagdana dolazi do obustava prometa od 09 do 12:15 sati i od 13:15 do 15 sati.

Povremene polusatne obustave prometa zbog deminiranja terena aktuelne su do 16 sati na magistralnoj cesti Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Zbog sanacije magistralne ceste Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedjelje) od 08 do 17 sati obustavlja se promet na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave prometa se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, promet je obustavljen na raskrižju magistralnih cesta (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova prometuje se i na dionici autoceste A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnoj cesti Bihać-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.