Fra Ivan Stanić koji je nakon svog đakonskog ređenja prošle godine, proteklih devet mjeseci proveo u Tuzli, u nedjelju danas u Kreševu slavi svoju mladu misu.

“U ovom trenutku ima i napetosti i sreće. Naravno, ako zanemarim teret priprema, osjećam zadovoljstvo zbog važnosti trenutka, ali i zahvalnost Bogu i svima koji mi pomažu da mlada misa i slavlje prođu dobro”, kaže fra Ivan.

Fra Ivan Stanić rođen je u Kiseljaku 4. siječnja 1996., gdje je završio osnovnu i srednju školu. Veći dio djetinjstva, od početka osnovne škole pa do odlaska u samostan, živio je u Kreševu s roditeljima Markom i Nevenkom te sa dvije sestre Vedranom i Ivanom koje danas imaju svoje obitelji i žive u Kreševu.

Fra Ivan je franjevački i svećenički poziv osjetio u trećem razredu srednje škole i od tada je o njemu stalno razmišljao.

“Na poziv utječe, barem ja tako smatram, više čimbenika: obiteljski odgoj u vjeri i molitvi, aktivnost u župi – kod mene je to bilo kroz framu, ali i dobri primjeri fratara i svećenika s kojima se mlada osoba susreće. Vjerujem da je splet tih pozitivnih okolnosti probudio poziv u meni.”