Danas je u Kiseljaku organizirano natjecanje učenika osnovnih škola iz pružanja prve pomoći. Organizatori natjecanja su mladi Crvenog križa općine Kiseljak.

Svake godine 8.5. širom svijeta organizacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježavaju Svjetski dan crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Ovaj dan obilježava se na dan rođenja Anri  Dinana, utemeljitelja Međunarodnog Pokreta Crvenog križa i prvog dobitnika nobelove nagrade za mir. Ujedno, ovim datumom počinje Tjedan Crvenog križa, koji traje do 15. 5. 2022. godine.

Ovu tradicionalnu aktivnost ove godine obilježavamo pod sloganom „Budi čovjek“  jer vjerujemo kako su humanost i ljubaznost naši najjači alati u borbi sa svim poteškoćama s kojim se suočavamo. Zadovoljstvo nam je što u Tjednu Crvenog križa zajedno sa natjecateljima pokazujemo našu humanost kroz pružanje prve pomoći koja je bila temelj za nastanak Crvenog križa, izjavila je Zerina Smajlović, tajnica Crvenog  križa općine Kiseljak.

Današnje natjecanje se sastoji od četiri radna i tri relaksacijska poligona, a sudjeluje šest timova osnovnih škola i tim mladih Crvenog križa Kiseljak. Natjecateljski tim se sastoji od šest članova, među kojima su vođa tima i rezervni član.

Članovi timova će danas pružati prvu pomoć i psihološku potporu. A najboljim će uslijediti i nagrade.

Obzirom kako ove godine zbog nedostatka timova neće biti održano Kantonalno natjecanje iz pružanja prve pomoći, pobjednički tim pobjedom na općinskom izravno prolaze na Federalno natjecanje koje će biti održano u Sarajevu u Pionirskoj dolini 28. 5. 2022. godine.

Pobjednicima koji će biti poznati tijekom današnjeg dana želimo puno znanja i sreće na predstojećem Federalnom natjecanju.

Kiseljak.info