I Toyota se suočava sa svojom Dieselgate aferom čiji bi epilog mogla biti naplata ogromnih odšteta.

KUBAT AUTOMOBILE

Radi se o grupnoj tužbi koja je podignuta u Australiji protiv Toyote, a razlog je neispravan DPF sustav. Da stvar bude gora, u pitanju su najpopularniji Toyotini modeli, koji su se prodavali tijekom pet godina – čak 264.000 primjeraka modela Hilux, Fortuner i Prado.

Australski federalni sud utvrdio je kako su Toyotini korisnici kupili automobile s tvorničkom greškom pa je vrijednost njihovih vozila bila 17.5% manja od prosječne cijene, odnosno oko 7000 AUD. Radi se o primjercima prodanima u razdoblju od listopada 2015. do travnja 2020. godine.

Odvjetnici koji stoje iza grupne tužbe izjavili su za ABC kako će, u slučaju da svi vlasnici zatraže odštetu, Toyota morati isplatiti preko dvije milijarde AUD, odnosno oko 1.5 milijardi USD. Pritom će svi oni koji su otklanjali kvar na automobilima moći tražiti i veću kompenzaciju zbog servisa, ali i povećane potrošnje goriva.

Naime, utvrđeno je kako su sporna vozila zbog neispravnog DPF-a pretjerano dimila i zagađivala smrdljivim bijelim ispušnim plinovima te su zbog toga morala na servis. Neispravan DPF je također utjecao i na porast potrošnje goriva.

Predstavnik podnositelja zahtjeva Ken Williams je presretan presudom. “Stotine tisuća običnih Australaca koji su kupili ta vozila sada će biti obeštećene za svu štetu. Nadam se da će presuda pružiti određeni stupanj komfora ljudima poput mene, koji su doživjeli razočaranje, neugodnost i dodatni trošak vlasništva tih vozila“, rekao je Williams.

U Toyoti još analiziraju presudu. “U svakom koraku vjerujemo da smo implementirali tehnički utemeljena rješenja usmjerena na korisnika kako bismo riješili probleme kupaca. Toyota će razmotriti temeljito presudu prije konačnog očitovanja”, izjavio je glasnogovornik kompanije.