Dvojica osumnjičenih za svirepo ubistvo i podmetanje požara u ulici Odobašina u centru Sarajeva predana su danas u nadležnost Kantonalnog tužiteljstva.

Policija je velikom brzinom rasvijetlila ubojstvo, a Klix.ba saznaje detalje koji su inspektore doveli do osumnjičenih za likvidaciju i podmetanje požara.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Prilikom uviđaja požara za koji je utvrđeno da je namjerno izazvan prethodnog dana, u ruševnom objektu pronađeno je ugljenisano tijelo, za sada, nepoznatog muškarca. Tada se na mjestu požara, tokom policijskog uviđaja, prema neslužbenim informacijama, pojavio jedan od osumnjičenih koji će kasnije biti identificiran i uhapšen.

Osumnjičeni za ubojstvo se terete kako su izboli muškarca na smrt, a do sukoba je došlo zbog navodne prodaje mobilnog telefona i raspodjele novca. Oni su nakon toga podmenutli požar u devastiranom objektu u kojem se nalazilo beživotno tijelo, vjerovatno kako bi skrenuli pažnju policije na “nesretan slučaj”.

No, nadzorne kamere sa objekta u blizini snimile su osumnjičene u njihovom zločinu što je pomoglo policiji da brzo identificira dvojicu muškaraca i uhapsi ih. Riječ je o Ahmedu Ramiću i Fahrudinu Bajramoviću.

“Poduzimajući operativne mjere i radnje, policijski službenici su došli do saznanja da je NN osoba zadobila ubodne rane nanesene oštrim predmetom, usljed čega je smrtno stradalo, a potom zapaljeno”, naveli su iz policije.