Foto: Muamer Kolar

7:00 – 8:00

– Jutro nam počinje buđenjem Matije i spremanjem za vrtić. Iako je lutrija kako će krenuti dan, jer moj sin se još uvijek zna probuditi oko 5.00/5.30 i piti mlijeko, pa zaspi i onda ga je nemoguće probuditi nakon tih sat/dva.. A, suprug i ja se onda sudaramo po kući (smijeh).

8:30

– Kako živim u Kiseljaku, a odnedavno sam ured preselila u Sarajevo, sada vozarim na posao. Mogu priznati da mi je bolje nego što sam očekivala. Ured mi se nalazi na Otoci i stignem na posao za pola sata. Neki ritual mi je popiti kavu u autu i razbuditi se uz glasnu glazbu.

9:00

– Radno vrijeme ureda je od 9.00 – 17.00 sati – iako dolazim i oko 10, ovisno kakve obaveze imam u Kiseljaku ili privatno. Želja mi je bila početi dan kako se osjećam, a ne kako moram i mislim da je i tako moguće funkcionirati… Naravno, to su neke pozitivne strane – kada imaš svoju firmu, a negativne, možda, da mozak radi i na odmoru…

 10:00-11:00

– Svaku sedmicu imamo dva-tri interna sastanka, gdje prelazimo aktivne projekte, radove, narudžbe, pravimo dogovore, podjelu zadataka i bacamo se na posao. Naš tim trenutno čini šest djevojaka, jedna ekonomistica, ostale arhitektice i dizajnerice. Kako bismo lakše pratili dinamiku posla, napravili smo određenu hijerarhiju, podijelili dužnosti i odgovornosti u radu.

13:00

– Iako svaki dan nije isti zbog prirode posla, ovo je obično vrijeme sastanaka s klijentima, poslovnim partnerima i izvođačima radova. Nekada idemo na teren, obilazimo projekte, salone namještaja, obavljamo shopping dekoracija ili slične opreme za enterijer.

 14:00

– Tada se obično sjetim da nisam jela (smijeh)… Ako nisam to jutro krala od kolegica dok su one doručkovale, naručim McDonald’s. U teretanu ne idem, ne hranim se ni zdravo, mislim da imam 13 kilograma, pa, eto, valjda će doći i to na red (smijeh)…

16:00

– Naš ured pored usluge izrade projekta enterijera ima i maloprodaju određenih stvari za enterijer poput tapeta, štukatura, tekstila, elektrosistema za pametne kuće, određenog namještaja. Obično klijenti u ovo vrijeme svrate do našeg salona poslije svog posla u potrazi za navedenim. Kako je većina opreme, po narudžbi,  potreban je prethodan dizajn za takvu vrstu dekoracija ili opreme… Mi smo tu za njih u smislu savjetovanja i odabira potrebnih materijala.

 

17:00

 

– Krećem kući, odlazim po dijete i počinje vrijeme za obitelj.

 

18:00

 

– Manje-više nam je ovaj razdoblje uvijek isto. Zajedno jedemo, posjetimo mame, bake, igramo se, a suprug i ja prepričavamo dan i razgovaramo o poslu i internim stvarima.

 

21:00

 

– Poslije večere vrijeme je za kupanje i hvatanje Matije. Dosad se uživao kupati, a sada uživa da trčim za njim oko stola pola sata, dok se on smije. Ali, evo od sinoć imamo zanimaciju hvatanja plastičnih ribica u banjici, pa mislim da smo ponovno na ti s kupanjem.

 

23:00

 

– Vrijeme za mamu. Jedem slatkiše, gledam serije na Netflixu i tipkam u mobitel – raspored za sutra. Prije sam radila dva posla i bila budna do 3.00 – 4.00 ujutro – crtajući enterijere, sad mi to čak i nedostaje, a ne mogu više taj tempo s djetetom. Ipak, ne zaspim nikada prije pola jedan, jedan.

LADIES IN