Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poželio je uspjeh i pobjedu aktualnom predsjedniku mađarske Vlade Viktoru Orbanu na predstojećim općim izborima, koji će biti održani 3. travnja.

KUBAT AUTOMOBILE

“Srbi Republike Srpske, Srbi regije, Srbi u Mađarskoj, čvrsto stoje uz Vas kao premijerskog kandidata i uz Vašu stranku Fides, i želimo Vam uspjeh i pobjedu na predstojećim općim izborima. Oni koji imaju pravo glasa u Mađarskoj, prema mojoj preporuci, glasat će za Vas”, istaknuo je Dodik u pismu upućenom Orbanu.

Navodeći da je u nekoliko navrata bio u poziciji da piše Orbanu tijekom trajanja njegovog dosadašnjeg premijerskog mandata, Dodik je istaknuo da je svako od pisama izražavalo njegovu osobnu podršku, ali i podršku Srba iz zemalja Zapadnog Balkana, posebno onih koji žive u Republici Srpskoj i Mađarskoj.

“Navedena podrška nije bila zasnovana samo na činjenici da ste jedan od najvažnijih lidera u Europi. Kao političar, dijelim vašu viziju regije, središnje i istočne Europe, ali i Europe u cjelini. U svojstvu lidera Srba u Republici Srpskoj i na razini institucija u BiH, ja, moja politička stranka i moj narod izuzetno smo cijenili Vaš stav koji ste hrabro zauzeli prema situaciji u BiH, ali i šire”, naglasio je srpski član Predsjedništva BiH.

Dodik je izrazio uvjerenje da brojni svjetski lideri gledaju na Orbanov premijerski mandat kao na jedan od dinamičnih, energičnih i optimističnih.

“Način na koji vodite unutarnju i vanjsku politku Mađarske u ovim, za Evropu i svijet izrazito turbulentnim vremenima, jeste za svako divljenje i pohvalu”, naveo je Dodik u pismu u iskrenoj nadi da će ponovo biti u prilici Orbanu čestitati na obnovljenom premijerskom mandatu nakon 3. travnja.