Dvojica muškaraca uhićena su danas u Bileći zbog sumnji da su povezani s ubojstvom policijskog načelnika Radenka Bašića u Prijedoru.

Kako javlja ATV, riječ je o A.I. i S.D., koje se dovodi u vezu s ovim slučajem. Ranije je na informativni razgovor privedeno više osoba s područja Banje Luke, Prijedora, ali i drugih dijelova BiH.

Tijekom jučerašnjeg dana pretresani su stanovi u Prijedoru, a policija je pregledala sve, od ormara do kreveta. Objavljen je i fotorobot ubojice.

 

 

Ubojica je Bašića likvidirao iz pištolja s prigušivačem?

U Prijedoru je danas održana komemoracija ubijenom Bašiću, a ukop je izvršen na gradskom groblju. Podsjetimo, Radenko Bašić, načelnik kriminalističkog odjela Policijske uprave Prijedor, ubijen je u ponedjeljak rano ujutro u tom gradu. Bašić je ustrijeljen nešto prije sedam sati ispred zgrade u kojoj je stanovao.

Ubojica je na njega pucao u trenutku kada je Bašić krenuo na posao, a navodno mu je pucao u leđa. Mediji su prenijeli kako je Bašić uvijek na posao išao pješice i u isto vrijeme. Odmah nakon što je prijavljeno ubojstvo, policija je blokirala cijeli Prijedor postavivši na ulicama i izlazima iz grada punktove na kojima su kontrolirali sva vozila i prolaznike.

Bašić je navodno likvidiran pištoljem koji je imao prigušivač. Inspektori koji rade na ovom slučaju takav su zaključak izvukli iz činjenice da se nisu čuli pucnji. Ubojica je, kako se tvrdi, imao kapuljaču i nakon ubojstva se pješke udaljio s mjesta zločina.