Ministar za imigracijska pitanja Australije Alex Hawke najvjerojatnije odluku o Novaku Đokoviću neće donijeti u narednim satima.

Posljednje informacije iz Australije govore nam o tome kako ćemo konačnu odluku o sudbini najboljeg tenisača svijeta saznati sutra po lokalnom vremenu, odnosno večeras kasno po našem.
https://www.kiseljak.info/2022/01/sud-presudio-u-korist-novaka-odbijen-zahtjev-za-deportaciju/

Sud je jutros usvojio žalbu Novaka Đokovića i poništio odluku o ukidanju vize za Australiju. Tom prilikom sudija Anthony Kelly zatražio je oslobađanje tenisača u roku od 30 minuta te je naredio da mu se vrate lični predmeti, među kojima je i putovnica.

Međutim, prema australskim zakonima ministar i izvršna vlast imaju pravo povući ovu odluku, a riječ je o vremenu od četiri sata. Taj rok uskoro ističe, ali bi odluka mogla biti donesena večeras kasno po našem vremenu.

Eventualno ukidanje vize Đokoviću i deportaciju iz Australije ministar Hawke će razmatrati večeras i još uvijek može donijeti odluku o deportaciji, bez obzira što su četiri sata prošla, prenosi novinar Paul Sakkal, koji je sjajno ispratio dosadašnju situaciju u Australiji.Kakva će situacija biti u vezi sa Đokovićem tijekom dana, ostaje da vidimo. Još uvijek nije poznato gdje će srpski tenisač provesti naredne sate dok ne bude donesena službena odluka.