Čitateljica portala Klix.ba danas je doživjela neugodnost na Igmanu, na putu za Hrasnički stan, kada je nepoznati muškarac repetirao pištolj prema njenom psu, djetetu te dvoje prijatelja.

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo za Klix.ba je potvrđeno kako je ženska osoba u 11:20 sati prijavila ovaj slučaj.

“Ženska osoba je prijavila prijetnju nepoznate osobe vatrenim oružjem. Na mjesto događaja se uputila policijska patrola koja je uzela izjavu i pretražila područje, ali nije pronašla osobe koje odgovaraju opisu”, kazali su nam.

Prema riječima gospođe koja je doživjela šokantnu situaciju sve se odigralo nakon što je njeno dijete na uzici vodilo psa koji je razigrano krenuo prema muškarcu i djevojci.

Kada im se pas približio, mladić za kojeg kaže da je imao crnogorski naglasak, prvo ga je pokušao udariti nogom, a zatim iza pojasa izvukao pištolj i repetirao ga prema psu i obitelji uz riječi: “Hoćeš li sad da ga ubijem?”.

Nakon što je gospođa koja je prijavila slučaj izvadila mobitel kako bi pozvala policiju, muškarac i djevojka su pobjegli u nepoznatom smjeru, a nisu ih pronašli ni policajci koji su brzo stigli na mjesto dojave. Fotografiju koju objavljujemo nastala je u trenutku kada su se muškarac i djevojka udaljavali od mjesta gdje se sve odigralo, piše klix.ba.