Najbolji hrvatski tenisač je od samog početka igrao iznimno agresivno što je pomalo iznenadilo Rubljeva. Maksimalno je koristio ubačene prve servise, malo je griješio i dosta rano je napravio brejk za 3:1. No, Rubljev se vratio i izjednačio na 4:4, ali to nije omelo Čilića koji je napravio brejk u 12. gemu i uzeo set 7:5.

Rubljev bez odgovora na Čilićevu igru

U drugom setu Čilić je servirao još bolje, ali i Rubljev te oba tenisača nisu imala nijednu brejk loptu. Ušlo se u tie-break u kojemu je Čilić dodatno povisio nivo igre, spojio nekoliko fantastičnih poena i dobio odlučujući gem 7:3.

Rubljev je bio vidno šokirao. Stalno je pogledavao prema trenerima, mrmljao si je u bradu, a Čilić se hranio podrškom brojnih hrvatskih navijača s tribina i bodrio se nakon svakog dobrog poena. Na startu trećeg seta bio je još agresivniji, napravio je brejk za 2:1 i kad je kod vodstva 3:1 imao brejk loptu za dupli brejk činilo se da je Rus slomljen, piše Index.hr.

No, Rubljev je jako dobro znao da se Čiliću zna dogoditi “blackout” i dočekao ga je u sljedećem gemu. Čilić je loše servirao, Rubljev je vratio brejk i nanizao pet gemova zaredom te odjurio u četvrti set.

Čilić dočekao svoju priliku

Ruski tenisač počeo je igrati sve bolje, Čilić je pao, ali nije potonuo kao da je znao da će imati još jednu priliku. I dočekao ju je u četvrtom gemu koji je bio najlošiji za Rubljeva u zadnjih 45 minuta tenisa. Čilić mu je oduzeo servis, potvrdio brejk u sljedećem gemu i više nije dopustio Rusu priliku za povratak.

Meč je završio s 24 asa, sjajnih 85 posto osvojenih poena nakon prvog servisa te 55 winnera u odnosu na 41 neprisiljenu pogrešku što je odlična statistika. Iskoristio je četiri od osam brejk lopti, a Rubljev sve tri koje je imao, ali mu to nije bilo dovoljno.