Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić (SDP BiH) objavila je na Twitteru fotografiju okićenog bora ispred sarajevske Gradske vijećnice, ali je izbjegla spomenuti povodom kojeg blagdana je taj bor tu i što mu je, zapravo, svrha.

“Raskošne svjetlosne dekoracije od večeras krase jelku ispred Vijećnice i u bh. prijestolnicu donose dašak prave zimske idile. Neka nam ovaj lijepi i svečarski prizor ispred naše Vijećnice uliju vjeru u 2022. godinu, bolji i ljepši kalendar koji dočekujemo”, napisala je ona.

 

Božićni bor, ili jelka, ovisi kako ih tko zove, se ne kite u ime “novog kalendara” nego u ime Božića, jednog ili drugog, ovisi tko koji slavi.

Ovakav način čestitke od sarajevske gradonačelnice je uvreda s obzirom na to da u Sarajevu, iako u tragovima, još uvijek ima i pravoslavaca i katolika, a čelni ljudi i javne osobe u tom gradu vole predstavljati kako taj grad pripada svima. Uvreda je ovo i onim muslimanima koji poštuju tuđe blagdane, a takvih, vjerujemo, još uvijek ima u Sarajevu, piše Poskok.info.

A ovako je gradonačelnica Sarajeva čestitala Bajram:

Izvor