Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić odigrao je dobar meč u porazu Portlanda od New Orleansa rezultatom 111:97, a on je za nešto više od 32 minute na parketu ubacio 17 poena te dodao pet skokova i četiri asistencije.

KUBAT AUTOMOBILE

Prva dionica protekla je u izjednačenoj igri s obje strane, a prednost na kraju su imali košarkaši Pelicansa koji su vodili sa 24:21. Sličnu igru vidjeli smo i u drugoj četvrtini, a na poluvrijeme se otišlo s minimalnom prednošću New Orleansa od 51:49.

Početkom treće dionice domaći tim je došao do dvocifrene prednosti i u jednom trenutku je vodio 13 razlike (69:56), no Portland se ubrzo vratio i pobjednik je odlučen u posljednjoj dionici.

U posljednjoj četvrtini New Orleans je ubacio još u brzinu više, a uz pomoć navijača s tribina Smoothie King arene uspjeli su opet doći do dvocifrene prednosti, nakon čega je bilo jasno da će ostvariti pobjedu. Bila je to njihova 11. pobjeda u ovoj sezoni, dok je za Portland bio 19. poraz.

Najučinkovitiji igrač meča bio je Lillard koji je ubacio 39 poena, dok se u pobjedničkom timu istaknuo Ingram koji je ubacio 28 poena.

Miami je na svom terenu pobijedio Indianu 125:96, dok je New York bio bolji od Detroita sa 105:91.

Dallas je na svom terenu pobijedio Minnesotu sa 114:102, a u posljednjem meču večeri Phoenix je sa 108:90 bio bolji od Los Angeles Lakersa.

 

Izvor