Legendarni američki košarkaš Kobe Bryant prije svoje smrti uložio je novac u kompaniju koja se bavi proizvodnjom osvježavajućih sportskih napitaka, a obitelj je nakon prodaje tog brenda zaradila stotine milijuna dolara.

Prije sedam godina Bryant je uložio oko šest milijuna dolara u biznis, a nakon njegove smrti direktorska pozicija je pripala njegovoj supruzi Vanessi.

U međuvremenu, kompanija je doživjela veliki progres na tržištu pa je od jučer dobila novog vlasnika. Brend Bodyarmor prodat je za oko osam milijardi dolara, a od tog novca 400 milijuna ide na račun obitelji slavnog košarkaša.

Popularni napitak u Americi je reklamirala i Jennifer Lopez, a za procvat na tržištu, između ostalih, zaslužan je upravo Kobe Bryant.Među dosadašnjim investitorima u kompaniji Bodyarmor su i neki poznati sportaši poput košarkaša Klaya Thompsona, NFL igrača Roba Gronkowskog i Bakera Mayfielda…

Podsjetimo, Bryant je tragično preminuo u helikopterskoj nesreći početkom prošle godine u Kaliforniji, zajedno sa svojom kćerkom Giannom.

Izvor