Još jedna kiseljačka priča uspješno privedena kraju.
Jesenja škola za trudnice u organizaciji udruge Filomena, slobodno možemo reći, već tradicionalno oduševljava buduće i mlade mame.
Na zatvaranju škole, na kojoj je sudjelovalo 25 trudnica uživo i 25 online, saznali smo šta su one radile posljednjih mjesec dana i kako su se fizički i psihički pripremale za najteže, ali najslađe vrijeme života. Razne radionice, prenatalni treninzi, itkako iskusni predavači uspjeli su približiti trudnicama sve što je bitno te bili otvoreni za sva pitanja kako bi iz prve ruke imali savjete i mišljenja stručnih osoba, a ne i danas, kada su ove teme idalje tabu, vodile se pričama iz susjedstva.

Da su svi dobrodošli dokaz su nam  trudnice i iz drugih gradova. Samim tim ponosne i uspješne organizatorice Mia Lukić Antić i Maja Kraljević laganim koracima od lokalne prave priču koja pomjera sve granice, širi se i na županiju, a tko zna, možda jednog dana bude i na državnom nivou, u šta ni najmanje ne sumnjamo.

Svakako, trudnice nisu kući otišle praznih ruku. Mnoštvo poklona razveselilo je buduće mame. No, one, očarane svime što su naučile i doživjele kroz ovih mjesec dana, nisu željele kriti zahvalnost organizatoricama, kojima su na kraju domjenka napravile iznenađenje te darovale tortu i bukete cvijeća.

Da Kiseljak ima na što i na koga biti ponosan, još jednom nam je dokazano.

Maja Slomo – Kiseljak.info