Ovogodišnji Festival kave u austrijskoj prijestolnici održava se od 8. do 10. listopada u poznatoj pivnici Ottakringer. Više od 60 izlagača, preko 100 artikala, kava iz svih dijelova svijeta i uzbudljiva natjecanja bit će predstavljeni na površini od 5.500 kvadratnih metara.

Oznaka festivala “World’s coolest coffee event” garantira odličnu ponudu kave i glazbe i najboljeg jela i pića u jedinstvenoj atmosferi.

Posjetitelje očekuju specijaliteti od sirove kave, informacije o procesu prženja kave, strojevima, mlinovima i opremi različitih proizvođača i disitributera.

Profesionalni baristi će pripremati espresso, filter kavu i hladnu kacu primjenjujući različite metode kreativne umjetnosti crtanja na pjeni ili Latte Art. Sipajući mlijeko ugrijano na pari u šalici espressa, pokretima ruke kreiraju se posebni krugovi, a zatim uz pomoć štapića i razni kreativni oblici.

Foto: Christina Karagiannis (Vienna Coffee Festival)
Foto: Christina Karagiannis (Vienna Coffee Festival)

Na festivalu će biti nazočni predstavnici mnogobrojnih austrijskih pržionica i međunarodni trgovci sirovom kavom sa proizvodima iz najboljih regija svijeta. U trgovini u okviru festivala također se nudi prilika za nabavu kave kao i opreme za pripremu, poput idealnog aparata za kavu.

Tradicija bečke kulture kave potiče s kraja 17. stoljeća i ima pečat posebne atmosfere. Svake godine se u nekoliko od ukupno nevjerojatnih 836 kavana organiraju i različiti događaji, prenosi Eurocomm-PR Sarajevo – Mreža za međunarodnu komunikaciju Grada Beča.