Na temelju Ugovora o poslovnoj suradnji Ministarstva gospodarstva KSB i Bosna Bank International d.d. Sarajevo potpisanog 11. 10. 2021. godine, objavljen je Javni poziv gospodarskim društvima i obrtnicima sa područja KSB za podnošenje zahtjeva za odobrenje financiranja.

Riječ je o financijskoj liniji koja će gospodarstvenicima omogućiti da u BBI banci, uz subvenciju Vlade KSB dobiju financiranja po stopi od 0,5 posto. Poticajna sredstva su namijenjena za produktivnije poslovanje i rast gospodarskih aktivnosti, kako bi se omogućilo pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, pružanje usluga, veća iskorištenost kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta i novo zapošljavanje i povećanje izvoza, te umanjenje negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom i širenjem virusa COVID-19.

KUBAT AUTOMOBILE

Maksimalan iznos odobrenih financiranja za jedno gospodarsko društvo iznosi do 150.000,00 KM, a za obrtnike do 30.000,00 KM sa minimalnim rokom otplate do 12 mjeseci maksimalnim rokom otplate do 60 mjeseci, uklučujući i grace-period do najviše 6 mjeseci. BBI banka je u ovu svrhu osigurala sredstva iz vlastitih izvora u visini do 2.450.000,00 KM, dok je Ministarstvo gospodarstva KSB za sufinanciranje profitne marže osiguralo 50.000,00 KM.

Javni poziv subjektima malog gospodarstva za podnošenje zahtjeva za odobrenje financiranja u PDF formatu možete preuzeti na linku ovdje.

Dodatne informacije prije samog podnošenja zahtjeva i u tijeku javnog poziva mogu se dobiti pozivom na telefone: 030 260-021, 260-155 i 260-022 ili na e-mail adresu: sbk@bbi.ba. Zahtjevi sa potrebnom dokumentacijom podnose se u zatvorenim kuvertama na adresu Bosna Bank International d.d. Sarajevo – Podružnica Bugojno, Zlatnih ljiljana b.b., Bugojno, kao i elektronički na e-mail adresu: sbk@bbi.ba.