Vrhovni sud Federacije BiH će, ponovno će odlučivati o presudi koju je Suniti Hindić (23) osuđenoj na troipogodišnju kaznu zatvora zbog ubojstva mostarskog ugostitelja, Nine Ivankovića (55), 31. svibnja ove godine, izrekao Županijski sud u Mostaru.

Sjednica Vrhovnog suda FBiH, a povodom žalbe Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije koja je izrečena na ovu presudu, i to nakon ponovljenog postupka u Županijskom sudu Mostar, zakazana je za srijedu, 27. listopad.

Vrhovni sud FBiH može potvrditi presudu Županijskog suda Mostar, preinačiti je ili, pak, ukinuti i donijeti svoju presudu.

Inače, Županijsko tužiteljstvo u Mostaru je žalbu uložilo zbog bitne povrede odredbi krivičnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o krivično-pravnoj sankciji, a braniteljica Hindić, odvjetnica Nada Dalipagić je, kako smo pisali, dostavila odgovor na žalbu.

Hindić, poznata kao fatalna Sunita, iskoristila je zakonsko pravo da se prije pravomoćnosti presude uputi na izdržavanje kazne, kao i da joj se odobri premještaj u KPZ Tuzla što joj je i udovoljeno.

Hindić i Ivanković su bili su kratkoj ljubavnoj vezi, a ubojstvo se dogodilo 4. listopada 2019. godine u motelu „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kraj Mostara, nakon svađe između njih dvoje. Hindić je Ivankovića usmrtila hicem iz njegovog pištolja CZ 7,65.

Nakon ponovljenog postupka oglašena je krivom za prouzročenje smrti iz nehata.