Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na sutrašnjoj će sjednici odlučiti o tome kojeg će kandidata ili više njih predložiti za člana Predsjedništva BiH na narednim Općim izborima.

KUBAT AUTOMOBILE

Za sutra je zakazana sjednica Predsjedništva ove partije, koje bi se trebalo odrediti o ovom pitanju, a zaključak nedavnog strateškog planiranja navodi kako je SDP opredijeljen da na Općim izborima 2022. godine nastupi s kandidatom/kandidatima za Predsjedništvo BiH.

Ukoliko dođe do toga da SDP ponudi svog kandidata za ovu poziciju, postavlja se pitanje kako će to utjecati na unutrašnje odnose u Trojki, prvenstveno s Narodom i pravdom, koji zasigurno planiraju ponuditi svog čovjeka za ovu funkciju.

Također, postavlja se pitanje tko bi mogao nositi boje SDP-a na predstojećim izborima, s obzirom na to da je njihov kandidat na Općim izborima održanim 2018. godine Denis Bećirović nekoliko puta natuknuo da se za ovu poziciju više neće kandidirati.

Važno je napomenuti i da se u posljednje vrijeme dosta govori i o mogućoj kandidaturi predsjednika SDP-a Nermina Nikšića za ovu poziciju. Ovu mogućnost najavio je nedavno i jedan od potpredsjednika SDP-a Vojin Mijatović u jednoj od svojih objava na Facebooku.

Kako god se stvari sutra raspletu, treba imati u vidu kako potencijalnog kandidata SDP-a čeka teška borba za fotelju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, pogotovo ako NiP i SDA predlože svog kandidata.