U utorak je Marina imala jake napadaje gušenja, zbog čega je njezin sin Milan Laća Radulović na društvenim mrežama napisao da joj je potrebna hitna liječnička pomoć. Završila je u bolnici, a onda i na respiratoru

Nakon dugogodišnje borbe s karcinomom u 67. godini preminula je Marina Tucaković, autorica brojnih glazbenih hitova u regiji.

Vijest o smrti prenio je Blic.

Hitmejkerica je zadnji put viđena u javnosti u lipnju kada se pojavila u kolicima na promociji albuma srpske pjevačice Suzane Jovanović.  Kako prenose srpski mediji, malo je tko mogao suzbiti suze vidjevši Marinu u invalidskim kolicima.

24sata

U utorak je Marina imala jake napadaje gušenja, zbog čega je njezin sin Milan Laća Radulović na društvenim mrežama napisao da joj je potrebna hitna liječnička pomoć.

– Pomoć!!! Majka mi ima teška gušenja. Terenska služba može doći tek u 2, što može biti kasno. U covid legla ne želi ići. Ima li netko broj stručnjaka koji bi je mogao poslušati što prije. Mi smo u Beogradu, Vračar. Pišite u privatne poruke. Hvala vam – napisao je.

24sata

Nedugo nakon objave, pratitelje je obavijestio da je uspješno pronađen tehničar koji je pomogao Marini i zahvalio im. Milan je izjavio za srpske medije da je rak dojke metastazirao na jetru, pluća, mozak i kosti.

24sata

Legendarna spisateljica godinama se borila s zloćudnom bolešću raka dojke.

– Iskreno, onako. Prolazim kemoterapije i vidjet ćemo što će biti. Iskreno, ne mogu reći da se bolje osjećam. Ne razmišljam o tome kako se osjećam u psihološkom smislu, nekad sam optimistična, a nekad nisam – rekla je Marina u studenom prošle godine.

24sata

Priznala je da joj je liječenje zahtjevno i skupo, a uz prihode koje ostvaruje zahvaljujući autorskim pravima nekako uspijeva isplivati na površinu.Marina je prvi uspjeh postigla s pjesmom ‘Dodirni mi kolena’ za srpsku pop grupu Zana, koju je 1999. godine obradila Severina.

Severina

Tekstopiskinja i pjevačica Severina surađuju dugi niz godina, a Splićanka je 2018. godine zadnji put pjevala njezinu pjesmu ‘Unaprijed gotovo’.

– Ova pjesma nije pisana za mene, ali ona je mene čekala. Tekst je napisala moja mila Marina, koja svojim talentom i tekstovima uvijek nadmaši samu sebe, a nama nikad ne promaši srčanu aortu – kaže Splićanka.  Marina je za pjevačicu napisala pjesme ‘Silikoni’, ‘Mrtav bez mene’, ‘Gade’, ‘Gas, gas’ i ‘Tridesete’…

24sata

Upravo je Marina napisala legendarnu ‘Svi pjevaju, ja ne čujem’ koju izvodi Mišo Kovač, a za Olivera Dragojevića napisala je ‘Što to bješe ljubav’, za Magazin ‘Tri sam ti zime šaptala ime’…

24sata

Podsjetimo, liječnici su Tucaković početkom veljače 2018. godine operirali maligni tumor dojke na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. U ožujku je u pratnji svojih najbližih otputovala na liječenje u Njemačku. Tamo se zadržala nekoliko dana na autoimunoj terapiji.

– Ja sam znala da će se to meni dogoditi. Mnogo sam se loše osjećala, mnogo sam se nervirala… Imala sam tu ranicu koju sam ignorirala, ja sam znala da sam bolesna. Ali stvarno sam znala. Svjesno nisam otišla kod liječnika. Imala sam i privatnih problema i onda to čovjek zanemari, ja sam sebi nekako bila na posljednjem mjestu – rekla je 2019. godine.

24sata

– Da li ću se skroz oporaviti i ozdraviti, to je u Božjim rukama – izjavila je Marina 2019. godine kad joj je pjevačica Jelena Karleuša ponudila pomoć oko izlječenja.

24sata

Marina je bila u dugogodišnjem braku s kompozitorom Aleksandrom Radulovićem s kojim je dobila dva sina Miloša i Milana. Sin Miloš je 2008. godine u dobi od 24 godine preminuo u svom krevetu. Pronašla ga je Marina koja nije htjela vidjeti rezultate obdukcije, a sumnja se na predoziranje drogom.