U teškoj prometnoj nesreći koja se jučer u 16:55 sati dogodila na kolovozu ulice Maršala Tita u centru Sarajeva povrijeđene su ukupno tri osobe.

Kako je priopćeno iz sarajevske policije, do nesreće je došlo kada je Suzuki Vitara, kojom je upravljala A. H. K. (33) iz Sarajeva udarila u betonski stup, a zatim u pješake K. B. (60) iz Sarajeva i M. C. (64) iz Konjica, nastanjen u Sarajevu, koji su se nalazili na pješačkoj stazi.

Vozilo je na koncu udarilo u betonsku žardinjeru.

U nesreći je teške povrede opasne po život zadobio pješak K. B. Ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljnjem liječenju.

Također, teške povrede zadobio je i pješak M. C., koji je nakon ukazane ljekarske pomoći na Klinici za ortopedeiju i traumatologiju upućen na kućno liječenje.

Lakše povrede je zadobila vozačica A. H. K. koja je nakon ukazane pomoći u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, puštena na kućno liječenje.

Očevid na licu mjesta obavili su dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, pripadnici MUP-a KS i ovlašteni sudski vještaci prometne i strojarske struke.

Pripadnici Odjeljenja za prometne istrage nastavljaju rad na dokumentiranju spomenute prometne nesreće.