Središnjim misnim slavljem u dvorištu župne crkve u Busovači, svečano je proslavljen blagdan sv. Ante Padovanskog, patrona i zaštitnika župe Busovača.

Misno slavlje predvodio je fra Mirko Filipović koji je u prigodnoj propovijedi govorio o životnom putu svetog Ante i njegovom značaju za sveukupni katolički puk.

„Sveti Anto je bio simpatičan zbog svoje empatije i od svetog Ante nije suvišno moliti ni najmanje stvari. Sveti Anto je naš uzor, učitelj i putokaz. Bio je učen čovjek koji se nije oholio zbog svog znanja, već je bio skroman, ponizan i jednostavan. Važno je da budemo svjesni kako je znanje vrijedna stvar i da ga se ne smije omalovažavati. One koji puno znaju trebamo poštivati, biti sposobni slušati ih, te od njih nešto naučiti. Moramo poznavati svoju vjeru i ispravno se moliti, te, poput svetog Ante, biti milosrdni i pomagati drugima“, istaknuo je fra Mirko.

Na središnjem misnom slavlju u župi Busovača okupilo se mnoštvo vjernika, hodočasnika, štovatelja svetog Ante Padovanskog.

Mladež HDZ-a BiH Busovača u suradnji s udrugom „Mladi zajedno“, s osvježenjem(voda, sok i voće) i dobrim raspoloženjem, poželjela dobrodošlicu za tisuće hodočasnika koji su jučer krenuli sa svojim molitvama i zahvalama na zavjet sv. Anti Padovanskom u župu Busovača.

Mjesta toplog i ugodnog susreta mladih i hodočasnika bila su u naselju Polje i naselju Bare, koji je dodatno upriličio veličanstvenu proslavu patrona župe Busovača.