“U ime Federacije BiH i osobno, svima vama želim sretnu Novu godinu, sa željom da vam 2021. godina bude ispunjena obiljem zdravlja, sreće, blagostanja i uspjeha.

Za 2020. godinu možemo reći da je bila godina puna izazova, prvenstveno zbog pandemije koronavirusa, koja se u BiH posebno odrazila na zdravlje mnogih od nas, na gospodarstvo, ali i na sveukupni život. Osim pandemije koronavirusa, 2020. godinu obilježili su i otvoreni napadi i pokušaji rušenja ustavno – pravnog poretka Federacije BiH i BiH, kao i ilegalne migracije.

Trebamo biti svjesni da jedino razgovorom i dogovorom možemo odgovoriti na sve izazove, pa i na posljedice izazvane pandemijom, te da nema mjesta političkim sukobima i previranjima.

Stoga, u godini koja je pred nama, zajedničkim djelovanjem osnažimo međusobno povjerenje, poštivanje i uvažavanje prava svakog konstitutivnog naroda, te nastavimo graditi euroatlantski put naše zemlje, kroz unapređenje gospodarskog i ekonomskog razvitka, kako bi Bosna i Hercegovina postala uspješna, uredna i ekonomski stabilna država, članica Europske unije i NATO saveza.

Uvjeren da će 2021. godina biti bolja za sve nas, još jednom vam želim svako dobro i sve najbolje!“, stoji u čestitki.

Kiseljak.info