Upriličeno potpisivanje ugovora sa čuvarima šuma na temelju izmjena i dopuna Zakona o šumama KSB.

Danas je u Centru za kulturu, inforiranje i sport u Donjem Vakufu upriličeno potpisivanje ugovora sa čuvarima šuma koji su do danas bili uposlenici Kantonalne uprave za šumarstvo KSB. Zbog cjelokupne situacije izazvane covidom-19 potpisivanje ugovora je organizirano u tri termina, kako bi se pridržavali svih propisanih mjera i izbjegle neželjene posljedice. Potpisivanje ugovora upriličeno je uz nazočnost ministra g-din. Salkana Merdžanića, predstavnika KUŠ-a i predstavnika Suma Središnje Bosne šuma na čelu sa generalnim direktorom g-din. Vildanom Hajićem. Direktor Vildan Hajić poželio je dobrodošlicu i sretan rad čuvarima šuma koji će od 01.01.2021. godine biti stalni uposlenici Šuma središnje bosne, i ravnopravni sa svim ostalim djelatnicima.

“Čuvanje šuma vraćamo tamo gdje je nekad i bilo. To smo omogućili izmjenama i dopunama Zakona o šumama KSB “Srednjobosanske šume/Šume Središnje Bosne” doo Donji Vakuf. Sve je objedinjeno i sada u jednom društvu imamo čuvanje, zaštitu, uzgoj i eksploataciju šuma, kazao je ministar Salkan Merdžanić.

Između ostalog na današnjoj svečanoj ceremoniji potpisivanja ugovora svim nazočnim se obratio i dosadašnji direktor Kantonalne uprave za šumarstvo, g-din. Ševal Konjalić koji se zahvalio radnicima na dobroj suradnji koju su imali i poželio puno sreće u nastavku radne karijere.bugojno-danas.ba