Mjere za suzbijanje pandemije koronavirusa Kriznog stožera FBiH, koje su trenutno na snazi u ovom bh. entitetu bit će produžene i za naredno razdoblje.

Mjere se, vjerovatno neće niti ublažavati niti pooštravati, a sve dodatne informacije bit će poznate nakon sjednice Kriznog stožera koja bi se trebala održati u ponedjeljak, piše Klix.ba.

Podsjetimo, jedna od mjera je policijski sat na teritoriju čitave FBiH kojim je ograničeno kretanje stanovništva u razdoblju od 23:00 do 5:00 sati.

Također, ograničena su okupljanja građana na maksimalno 30 osoba, u otvorenom i zatvorenom prostoru, kao i obvezno nošenje maski unutra i vani, te držanje distance.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić će danas sazvati sastanak sa županijskim premijerima i ministrima na kojem će biti analizirane mjere i aktivnosti koje poduzimaju županijski organi u vezi sa sprječavanjem širenja koronavirusa.

Na sastanak su pozvani Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić, ministrica financija FBiH Jelka Miličević, Ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džidić te federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača.

Izvor