U ponedjeljak, 7.9.2020. godine, u prostorijama Općine Kiseljak održan je sastanak članova Inicijativnog odbora za utemeljenje udruge gospodarstvenika općine Kiseljak.

KUBAT AUTOMOBILE

Inicijativu za utemeljenje udruge gospodarstvenika općine Kiseljak pokrenuli su kiseljački gospodarstvenici Ivica Kubat, Dario Marjanović, Miroslav Raguz, Željko Novak i Nihad Junuzović, te predstavnici općinske vlasti na čelu s načelnikom Mladenom Mišurićem-Ramljakom i tajnikom Općine Dragomirom Lučićem.

Na sastanku su dogovorene daljnje aktivnosti oko pripreme Statuta, te registracije i prijema  članova udruge.

Udruga gospodarstvenika utemeljuje se u svrhu unaprjeđivanja poslovne suradnje gospodarstvenika i tijela vlasti, naročito putem poticanja trgovine, investicija i drugih vidova gospodarske suradnje, razmjene informacija, iskustava i ideja između gospodarskih subjekata koji djeluju na području općine Kiseljak, uspostave kontakata s državnim tijelima, gospodarskim komorama i drugim gospodarskim asocijacijama, radi poboljšanja uvjeta za poslovanje i ulaganje.

Dogovoreno je kako će se utvrditi specifična područja i problemi koja su od ključne važnosti za poslodavce na području općine Kiseljak. Udruga će pratiti nove zahtjeve i potrebe članova, te pravovremeno reagirati na aktualnosti iz poslovnog okruženja, koji utječu na poslovanje članova i njihove djelatnosti.

Pristupanje i verifikacija članova vršit će se na Utemeljiteljskoj Skupštini, napomenuli su iz Inicijativnoga odbora Udruge gospodarstvenika općine Kiseljak.