U prostorijama Visoke škole „CEPS – Centar za poslovne studije“ iz Kiseljaka održana je znanstvena konferencija pod nazivom „Online nastava kao budućnost nastavnog procesa u BiH”.

Konferenciju je organizirala Visoka škola „CEPS – Centar za poslovne studije“ u suradnji sa Ministarstvom znanosti, mladih, kulture i sporta Kantona Središnja Bosna. Na konferenciji je nazočilo više od 50 dudionika i izlagača iz osnovnih, srednjih škola, predstavnika visokoškolskih institucija i OSS-a.

Cilj konferencije bila je razmjena iskustava i praksi u organizaciji online nastave u protekloj akademskoj/školskoj godini i unapređenje ili poboljšanje nastavnog procesa za narednu godinu studija.

Sudionicima su se obratili: Pomoćnik ministra znamosti, mladih, kulture i sporta KSB Zoran Matošević, viš. sanit. tehn. Silvana Golub (ispred Ministarstva zdravstva i socijalne politike KSB-a) i direktor CEPS-a Pred. VŠ Mirzo Selimić.

Uvodničari su bili Prof. dr. Hadžib Salkić i Pred. VŠ Mirza Kulenović. Predavači su: Pred. VŠ Pavao Sović, Mr. sc. Jasna Eminović, Mr. sc. Marija Kvasina i Mr. sc. Amra Mirojević.

Pandemija COVID-19 uzrokovala je mnoge promjene u svim segmentima društva, a na poseban način se to odrazilo u obrazovnom procesu. Uslijedio je rad u potpuno novim okolnostima. Visoka škola „CEPS – Centar za poslovne studije“ je u suradnji sa Ministrstvom znanosti, mladih, kulture i sporta KSB s ciljem pružanja potpore u organizaciji online nastave za osnovce i srednjoškolce, kao i visokoškolske institucije organizirala današnju konferenciju, izjavio je direktor CEPS-a Pred. VŠ Mirzo Selimić.
Konferencija je održana uz poštivanje epidemioloških mjera.