U večernjim satima 22. lipnja u Brestovskom održana je tradicionalna manifestacija „Večer pjesma i narodnog plesa”

Ovu „Večer pjesme i narodnog plesa“ otvorili su domaćini, pjevačka skupina HKUD “Fra Karlo Kujundžić” iz Brestovskog, a nakon njih je nastupila folklorna skupina odraslih.

Ova manifestacija ima za cilj prezentaciju i očuvanje kulturne baštine Hrvata ovoga kraja i program zabave za mnogobrojnu publiku.

Manifestacija je održana u dvorištu Osnovne škole Brestovsko, a organizator je HKUD Fra Karlo Kujundžić“ iz Brestovskog

Među sudionicima manifestacije su HKUD „Fra Karlo Kujundžić“ Brestovsko, H.S.K.K. Busovača, Beč, HKUD „Tihaljina“ Tihaljina, HKUD „Ognjišta“ Lug – Brankovići, HKD „Napredak“ Kreševo, Veteranski folklorni sastav HKD „Napredak“, KPD „Matija Gubec“ Bakovići i Tamburaški sastav mladih župe Brestovsko

„Jako sam ponosna što je HKUD “Fra Karlo Kujundžić”Brestovsko organizator jedne ovakve manifestacije, jer je „Večer pjesme i narodnog plesa“ jedna od najposjećenijih manifestacija na području naše općine, u što smo se još jednom uvjerili jer je dvorište škole bilo malo za sve naše posjetitelje. Veliki doprinos manifestaciji dali su i članovi svih sekcija našeg društva. Ovo je za nas veoma značajna manifestacija, jer publici možemo predstaviti sve ono što mi radimo tijekom godine,”izjavila je Ivana Tomičić – Vujica, predsjednica HKUD „fra Karlo Kujundžić“.

Brojni posjetitelji bili su oduševljeni prikazanim igrama i pjesmama folkloraša koji su i svojim nošnjama privukli pažnju.

Nakon folkloraša, atmosfera je dodatno zagrijana uz glazbu, ples i druženje.

Dio atmosfere pogledajte na fotografijama u privitku.

 

 

 

Kiseljak.info