U proljeće 2022. godine grupa ljubitelja dvotočkaša iz Republike Češke dok su se vozili kroz Bosnu i Hercegovinu zaustavili su se u mjestu Gromiljak (općina Kiseljak) kako bi se sklonili od oluje i kiše. Primijetivši motocikliste mladi Vladimir Cetina – Dadić ih je pozvao u svoj dom u Gromiljaku, kako bi se odmorili i sklonili od kiše, prisjeća se Vladimir.

Motociklisti su i ove godine krenuli iz mjesta Roudnice, nedaleko od Praga, a krajnja destinacija im je Grčka. Ovogodišnje putovanje im traje 16 dana. Nakon što su prešli veliki dio Europe nisu zaboravili ni svoje prijatelje u Kiseljaku. Motociklisti su se u središnjoj Bosni zadržali jedan dan. Posjetili su svog prijatelja Vladimira u Gromiljaku.

Motociklisti su oduševljeni gostoprimstvom, izletom i ostvarenim kontaktom, a svake godine sve bolje upoznaju općinu Kiseljak.

– Ove godine nas je samo trojica ali naredne godine dolazimo u punom sastavu. Gromiljak će nam biti uvijek stajalište kada god budemo putovali kroz Bosnu i Hercegovinu, navodi Vaclav Schovanec.

Motociklisti su jutros otputovali u Crnu Goru, a svoje putovanje će nastaviti prema Grčkoj.