Poštovani korisnici,
Ovim putem vas želimo obavijestiti o izrazitom povećanju potrošnje vode, do koje dolazi uslijed velikih ljetnih temperatura. Kako u ovim ljetnim mjesecima dolazi do rasta potrebe za vodom u svrhu zadovoljenja osnovnih životnih potreba, tako raste i neracionalna potrošnja vode, koja dovodi do smanjenja kapaciteta izvorišta.
Obzirom na ograničene mogućnosti distribucijske mreže pri velikim opterećenjima (potrošnji), u pojedinim područjima, kako u jutarnjim, ali i u večernjim satima, dolazi do pada tlaka, što je dobrim dijelom uzrokovano nesavjesnom i neracionalnom potrošnjom (punjenje bazena za kupanje, polijevanje pločnika, pretjerano zalijevanje bašti i vrtova itd.).
Uzimajući u obzir činjenicu da je stanje prirodnih izvorišta na niskim kapacitetima, to molimo naše potrošače da shvate ozbiljnost situacije po pogledu vodoopskrbe, odnosno neracionalnog korištenja i rasipanja vode.
Cilj obavijesti je upoznavanje naših cijenjenjih korisnika s trenutnim stanjem, kako bismo svi, u narednom razdoblju, zajedno doprinjeli procesu urednoj vodoopskbi.
Molimo vas za razumijevanje!

JP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Kiseljak