Tijelo Drage Tanaskovića, pripadnika Oružanih snaga BiH pronađeno je u Drinskom jezeru u Ustiprači, potvrdio je za portal “Avaza” Dragin stric Radoš Tanasković.

– Ja sam dolje na licu mjesta ne da policija da priđem dok tužitelj ne dođe. Pretpostavlja se da jeste on. Danas oko 12 sati me zvao jedan prijatelj, ima splav, kaže meni: “Pronašli su ti bratića”. Ja došao ne daju da priđem, kažu ne daju tužitelji- kazao je za portal “Avaza” Radoš Tanasković.

Dragu Tanaskovića policija uhitila je 25. ožujka u Bileći zbog navodnog pokušaja iznude. Doveden je u Policijsku stanicu Foča odakle je pušten 26. ožujka u 21:05 sati.

Kamere su zabilježile da se te noći spustio do rijeke ispod mosta u Foči gdje su pronađeni opušci od cigareta.

Ne vjeruje da je Drago izvršio samoubojstvo

Rade Tanasković kazao je da ne vjeruje da je Drago izvršio samoubojstvo.

– Moram ja ovo rasvijetliti nema veze što god, ovo je strašno i nešto s vrha države nije uredu. Mislim da je ubijen 99 posto, 0,1 posto da nije. On nije imao nikakvog razloga da se ubije. Sad su ogradili, kakve koristi sad.

Kad su pod mostom našli prve dokaze i opuške trebali su odmah izaći i ograditi i da se pozovu stručnjaci i da se u utvrdi je li on bio tu i s kim je bio, je li još bilo ljudi, možda ga je netko čekao i gurnuo u vodu, voda je jaka i gotovo.

Zvao sam psihologe nema šanse da puši 10-15 cigareta, da sjedi, da se vraća i kupuje cigarete. On da je htio skočiti on bi skočio odmah, to je sekunda.

Pritisnuti dijete tako radi pet poruka što je napisalo nekad, kriminalce puštaju, a njega uhićuju. To je tako brutalno bilo, 10-15 inspektora je bilo – kaže ogorčeno Radoš Tanasković.