Vijeće Mladeži Europske pučke stranke (YEPP), koje je zasjedalo u Haagu, na prijedlog Mladeži HDZ-a BiH usvojilo je rezoluciju koja poziva na poštivanje legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda i reformu Izbornog zakona BiH koje će omogućiti ustavno i zakonsko poštivanje političke volje konstitutivnih naroda.

„Ponosan sam i zahvalan, prije svega, članicama i članovima Mladeži koji su vrijedno radili na ovom i uložili ogroman trud, a onda i svim kolegicama i kolegama koji su nam ukazali podršku. Ova rezolucija je značajna za BiH i potvrda kako su naši prijatelji iz Europske unije upoznati s prilikama u našoj državi, te da BiH može opstati samo kao država tri jednakopravna konstitutivna naroda“, kazao je predsjednik Mladeži Mate Lončar.

Uz rješavanje otvorenih političkih pitanja, sprječavanje protuustavnog nametanja političkih predstavnika, Rezolucija poziva na nastavak ekonomskih, gospodarskih i drugih reformi koje će omogućiti integraciju našeg europskog prostora u zajednicu EU obitelji.

Plan rasta i njegove mogućnosti koje pruža jedan su od najvažnijih mehanizama kojima EU institucije otvaraju prostor našoj i zemljama iz regije da uhvate reformski zamah, poručili su iz Mladeži HDZ-a BiH.

To je ujedno i prva ikad samostalno predložena rezolucija od strane Mladeži HDZ-a BiH koja je već u formi prijedloga dobila podršku kolega iz drugih stranačkih organizacija: Mladeži HDZ-a, Republic of North Macedonia Youth Forces Union of VMRO-DPMNE, Junge ÖVP- Junge Volkspartei Österreich, KDMS- Christian Democratic Youth of Slovenia, FIG- Forza Italia Giovani, MSI- Mlada Slovenija, ML- Mladí lidovci , JM- Die Junge Mitte der Schweiz, JSD – Juventude Social Democrata, KDN- Suomen Kristillisdemokraattiset Nuoret, navodi se u priopćenju Mladeži HDZ BiH.