Iz Mostara je danas za Vukovar krenula 12. po redu Biciklistička karavana prijateljstva Mostar- Vukovar, u popodnevnim satima su stigli do Kiseljaka gdje ih je dočekalo izaslanstvo Općine Kiseljak predvođeno načelnikom Mladenom Mišurićem – Ramljakom i predsjednicom Federacije BiH Lijom Bradarom.

Biciklističkom karavanom prijateljstva Mostar-Vukovar biciklisti iz Mostara zaputili su se na put od 500 km sve do Grada Vukovara, a njihov povratak planiran je u četvrtak, 2. svibnja, nakon posjeta Borovu Selu gdje će nazočiti komemoraciji za 12 poginulih hrvatskih redarstvenika 1991. godine.

Prijateljstvo između gradova Mostara i Vukovara bit će još jednom povezano neraskidivom vezom i to ne samo Mostara i Vukovara, već i svih onih mjesta kroz koje prolazi karavana, kao i gradova koji su domaćini karavane, Kiseljak, Žepče, Orašje i Županja. U Kiseljaku su danas položili vijenac i zapalili svijeće ispred središnjeg spomen obilježja poginulim braniteljima.

– Ovo je 12-ti put kako putujemo za Grad Vukovar i pravimo poveznicu mira i prijateljstva zbog čega smo ponosni što je ovaj događaj došao na ovako visoku razinu. Gradovi Vukovar, Županja i Mostar, kao i općine Kiseljak, gdje nas je ove godine dočekala i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara s načelnikom, kao i Žepče svake godine aktivno sudjeluju u organizaciji, tako da potpora nije izostala ni ove godine – kazao je Toni Zorić, predsjednik Udruge HerzegovinaBike.

Po njegovim riječima, svake godine ograniči se broj sudionika – biciklista do 30 zbog povratka nazad autobusima s tim da im se priključe i biciklisti drugih gradova pa je to velika karavana dok se dođe u Vukovar gdje ih dočekaju domaćini i ugoste.