Kompletna proizvodnja tako će iz Njemačke biti premještena u poslovnu zonu Batuški lug i to u novu, modernu tvornicu koja je trenutno u izgradnji.

KUBAT AUTOMOBILE

Kompanija ATT d.o.o. iz Gornjeg Vakufa 2023. godinu završila je s velikim proširenjem kapaciteta, a 2024. započela s novim zapošljavanjima i još većim ambicijama.

Tvrtka specijalizirana za strojnu obradu metala napravila je značajan korak naprijed realizujući jednu od najvećih investicija u svojoj povijesti, a to je kupovina tvornice obrade metala u Njemačkoj.

– Nakon što smo prošlu godinu proširili kapacitete za oko 30 posto, i u ovu godinu smo ušli s velikim ambicijama. Otvorila nam se prilika i mogućnost kupovine tvornice koja se bavi istim odnosno sličnim poslovima. S vlasnicima smo postigli dogovor i u svibnju će biti izvršen transfer kompletne opreme u Gornji Vakuf – kazao je direktor tvrtke ATT d.o.o. Adnan Telalović, piše BiznisInfo.

Kompletna proizvodnja tako će iz Njemačke biti premještena u poslovnu zonu Batuški lug i to u novu, modernu tvornicu koja je trenutno u izgradnji.

– U tijeku je izgradnja novog pogona u koji će biti smještena oprema. Mi trenutno imamo blizu 7.000 kvadratnih metara površine pod krovom a s novom investicijom ova površina povećat će se na 9.000 kvadratnih metara. Ovaj potez omogućit će nam da započnemo proizvodnju dijelova za jednu od najvećih svjetskih kompanija u autoindustriji – kazao je Telalović.

Završetak izgradnje nove proizvodne dvorane planiran je za mjesec svibanj, a planirano je da proizvodnja počne u lipnju 2024. Nova investicija realizirana je u sklop strategije rasta i razvoja kompanija, a njena ukupna vrijednost je oko 2,5 milijuna KM.

Ona će svakako značiti i nova radna mjesta u kompaniji koja trenutno zapošljava 212 radnika. Oglas za prijem radnika već je objavljen.

– Već na početku godine smo zaposlili 17 novih ljudi, a planiramo još 30, tako da ćemo do lipnja imati novih 55 zaposlenika – kazao je Telalović za Biznisinfo.

Inače, tvrtka ATT d.o.o. specijalizirana je za mainsku obradu metala a radi za različite industrije.

Oko 93 posto proizvodnje iz pogona u Gornjem Vakufu namijenjeno je izvozu. Preostali dio isporučuje se stranim tvrtkama koje posluju u Bosni i Hercegovini.