Načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić – Ramljak, održao je danas sastanak na kojemu su nazočili ravnatelji osnovnih škola koje djeluju na području općine Kiseljak, predstavnikom PS Kiseljak i predstavnikom službe za Civilnu zaštitu.
Razgovaralo se o povećanom broju pasa lutalica na ulicama grada, odnosno povećanom broju lutalica u blizini škola, točnije školskim dvorištima.

KUBAT AUTOMOBILE

Općina Kiseljak zaprimila je veliki broj prijava žitelja zbog učestalog pojavljivanja pasa lutalica.

Ovom prilikom, konstatirano je kako je povećan broj pasa lutalica u neposrednoj blizini škola i školskim dvorištima, te je Služba za Civilnu zaštitu pokrenula aktivnosti uklanjanja istih, budući dobar dio pasa lutalica ne možemo ukloniti na uobičajen način, stoga je služba primorana u školska dvorišta postaviti zamke, a sve u cilju kako bi zaštitili djecu.

Služba za Civilnu zaštitu i Općina Kiseljak kreću s aktivnostima čime i obavještavaju javnost a sve radi sigurnosti kako djece tako i ostalih žitelja.
Pozivaju se svi vlasnici, da pse drže kako je propisano zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja jer je primijećeno kako određen broj pasa lutalica ima svoje vlasnike, odnosno ogrlice.

Na sastanku je dogovoreno i kako će se u narednom razdoblju intenzivirati dosadašnja odlična suradnja policijske stanice Kiseljak, kako bi se na što kvalitetniji način reagiralo na ukazan problem povećanog broja pasa lutalica, ali i smanjio rizik od napada pasa lutalica na ljude.

Molimo za razumijevanje jer nam je svima u cilju zaštita djece