Policija je u ponedjeljak popodne u kući u Novom Sadu pronašla tijelo žene sa znacima nasilne smrti, potvrđeno je za N1 iz novosadske policije. Mediji su prenijeli kako je muž ubijene pokušao samoubojstvo skokom s mosta, a policiji je, navodno, prethodno priznao da je ubio suprugu. On je izvučen iz vode i zbrinut u Urgentnom centru u Novom Sadu.

Muškarac N.T. koji je danas u 17 sati skočio u Dunav sa Klisanskog mosta u Novom Sadu, priznao je policijcima koji su pokušavali da ga odgovore, da je ubio svoju suprugu, prenosi portal 021.rs.

Mediji su prenijeli da su pregovori s policijom trajali blizu sat vremena, a da je muškarac za sebe vezao lance i betonski blok.

Policija je poslije toga, u kući na Vidovdanskom naselju pronašla tijelo žene.

Glasnogovornik Hitne pomoći dr. Zoran Krulj za 021.rs kaže kako je tim Hitne pomoći, na poziv policije, izašao na adresu kuće u kojoj je pronađeno tijelo i mogla samo da konstatiraju smrt žene stare 52 godine.

Prema njegovim riječima, muškarac koji je izvučen iz vode je u stabilnom stanju, a tim Hitne pomoći ga je, nakon zbrinjavanja, zbog hipotermije, prevezla u Urgentni centar.

Uviđaj je u tijeku.