Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša će češće padati na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povremeno i lokalno slabije padaline. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C.

KUBAT AUTOMOBILE

U nedjelju 10.3.2024. umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno se očekuju pljuskovi na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Mogući su i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

U ponedjeljak 11.3.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Na vrhovima planinama će padati i snijeg. Jakog juga može biti još prije podne. U drugoj polovici dana vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C.

U utorak 12.3.2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. U sjevernim područjima se očekuje vjetar sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.