Suosjećamo s obitelji i prijateljima smrtno stradale te im izražavamo iskrenu sućut – istakli su iz općine Tribunj

Djevojka Lara Unić (19) iz Tribunja poginula je u prometnoj nesreći koja se dogodila u noći sa subote na nedjelju oko 2.40 sati. Nju je usmrtio drogirani vozač (57) koji je danas doveden na Županijski sud u Šibeniku. Obitelj i prijatelji od stradale djevojke oprostit će se u srijedu, 20. prosinca, na mjesnom groblju Gaj u Tribunju.

Općina Tribunj proglasila je ponedjeljak, 18. prosinca 2023. godine, utorak, 19. prosinca 2023. i srijedu, 20. prosinca 2023. godine, Danima žalosti povodom tragične pogibije Lare Unić iz Tribunja, koja je izgubila život u prometnoj nesreći koja se dogodila 17. prosinca 2023. godine u Tribunju – istakli su danas iz općine Tribunj.

– Dani žalosti obilježit će se spuštanjem zastava Republike Hrvatske i Općine Tribunj na pola koplja na zgradi općinske uprave Općine Tribunj, kao i na ostalim zgradama u kojima je sjedište pravnih ili fizičkih osoba koje obavljaju samostalnu djelatnost te na zgradama ostalih institucija, ustanova, udruga i klubova na području Općine Tribunj koji imaju istaknutu zastavu. Tijekom Dana žalosti neće se održavati programi i događaji sa zabavnim obilježjima. Pozivaju se pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da sadržaje u okviru svojeg poslovanja obavljaju primjereno Danima žalosti. Suosjećamo s obitelji i prijateljima smrtno stradale te im izražavamo iskrenu sućut – istakli su iz općine Tribunj u povodu tragedije u kojoj je drogirani 57-godišnjak usmrtio 19-godišnjakinju automobilom na nogostupu.

Podsjetimo, Policijska uprava šibensko-kninska izvijestila je danas kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom osumnjičenim za Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i Nepružanje pomoći, 22-godišnjakom i 18-godišnjakom osumnjičenima za kazneno djelo Pomoć počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela. Također, policija navodi kako je utvrđeno da se prometna nesreća dogodila na način da je 57- godišnji vozač upravljao osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka, u vrijeme kad mu je istekao rok važenja vozačke dozvole te uz prisutnost opojne droge u organizmu s kojim su se u svojstvu putnika u vozilu nalazili osumnjičeni 22-godišnjak i 18-godišnjak.

– U lijevom zavoju u usponu isti nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju kolnika, vidljivosti, preglednosti i osobinama ceste, kao i stanju vozila, uslijed čega gubi nadzor nad upravljačem vozila, izlijeće na uzdignuti betonski nogostup te vozilom nalijeće na 19-godišnju pješakinju. Od siline udara i od zadobivenih ozljeda 19-godišnjakinja je preminula na mjestu događaja – istaknula je policija.

Nakon što je 57-godišnjak izazvao prometnu nesreću, dodaje policija, osumnjičeni su se udaljili s mjesta nesreće, bez da pruže pomoć unesrećenoj osobi.

– Osumnjičeni 22-godišnjak i 18-godišnjak su svojim nečinjenjem, neprijavljivanjem kaznenog djela policiji, pomogli osumnjičenom 57-godišnjaku da ne bude otkriven. Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku  predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske – zaključuje se.