BRANIMIR Glavaš prije mjesec je dana, nakon što je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od sedam godina zbog ratnih zločina, napustio Hrvatsku i otišao u BiH.

KUBAT AUTOMOBILE

Uz objavu na Facebooku da se nalazi u Drinovcima, Glavaš je napisao: “Za svaki slučaj. Što je budali i sucu u glavi, nikada se ne zna.”

Glavašu nakon presude nije određen istražni zatvor zbog odluke Ustavnog suda iz 2015., prema kojoj je Glavaš već odslužio dio kazne.

“Istina je u Osijeku sam”

Glavaš je sada potvrdio da se vratio u Hrvatsku.

“Istina je, u Osijeku sam”, potvrdio je Glavaš informaciju Novom listu.

“Nisam dobio nikakvo jamstvo da neću morati u zatvor, ali eto me natrag. Uskovitlao sam prašinu, ali normalno sam prešao granicu i sada se bez ikakvih problema krećem po Hrvatskoj. Bio sam i u Zagrebu na Županijskom sudu, morao sam osobno preuzeti neku dokumentaciju u vezi mog ranijeg zahtjeva za izuzeće suca. Sada čekam rješenje o tome zašto mi nije određen pritvor, još ga nisam dobio, a nije ni Državno odvjetništvo koje ima pravo žalbe. Ja sam se, pak, žalio na sudsku kaznu u visini pet tisuća eura jer sam prilikom izricanja presude rekao sucu da nabijem na k… i njega i sud”, ispričao im je Glavaš.