Njemački policajci ubrzo su uvidjeli otiscima prstiju da se zapravo ne radi o državljanki BiH, već Hrvatici koju je policija od ranije tražila zbog krađa i razbojništava

KUBAT AUTOMOBILE

Prilikom granične kontrole u blizini njemačkog Kiefersfeldena policija je kontrolirala slovački autobus. Osim ostalih putnika, kontrolirali su i 28-godišnjakinju koja je na pregled dala bh. putovnicu, no kako fotografija s putovnice nije odgovarala osobi iz autobusa, krenuli su u dublju analizu.

Njemački policajci ubrzo su uvidjeli otiscima prstiju da se zapravo ne radi o državljanki BiH, već Hrvatici koju je policija od ranije tražila zbog krađa i razbojništava, prenosi Fenix Magazin.

U priopćenju policije tako stoji kako je Hrvatica upravo iz tog razloga krivotvorila svoju putovnicu, no naposljeku je i uhićena.

– Jedna je Hrvatica dobro znala da se državni odvjetnici u Duisburgu, Düsseldorfu i Münsteru zanimaju gdje se nalazi. U konačnici, 28-godišnjakinja se u okviru istraga koje su u tijeku povezuje s nekoliko slučajeva razbojništava i krađa. Na graničnoj kontroli na A93 u blizini Kiefersfeldena, žena, koja je putovala u slovačkom autobusu, identificirala se s bh. putovnicom – objasnili su.

– Nju je policija u Rosenheimu prijavila zbog zlouporabe osobne iskaznice te je, po nalogu suda, odvedena u pritvor Aichach kako bi se provele istražne radnje – zaključila je policija.